Oblíbená destinace chystá tvrdé opatření. Kuřáci budou mít utrum

Kabinet chystá zavést přísnější pravidla v souvislosti s kouřením. Už nyní je zakázáno kouřit například na plážích. Cílem je zajistit ochranu občanů před škodlivými vlivy tohoto zlozvyku. Návrh plánuje vláda projednat na příštím zasedání Meziteritoriální Rady regionálních a centrálních zdravotních úřadů a španělského ministerstva zdravotnictví, píše portál The Independent.

Nově by si tak lidé podle portálu Canarian Weekly už nezapálili na zahrádkách barů a restaurací, autobusových zastávkách, venkovních sportovištích nebo v blízkosti škol a nemocnic.

[chooze:article;value:548739]

Mimo jiné mají odborníci navíc v plánu zvýšit daně za e-cigarety a vaporizéry. Lidé by už tam také nemuseli pořídit vaporizéry na jedno použití. Kvůli jejich negativnímu dopadu na životní prostředí se hovoří o jejich úplném zákazu.

Zatím však není jasné, od kdy by opatření mohla začít platit a jaké sankce by v případě porušení hrozily. "Návrh vláda totiž dosud neodsouhlasila," informoval portál Daily Star.

Kanárské ostrovy přitom patří mezi turisty oblíbenou dovolenkovou destinaci. Jen loni ji navštívilo okolo 14,1 milionu lidí. I právě kvůli velkému tlaku na cestovní ruch se vláda rozhodla restrikce zvážit. Řada lidí, kteří si cigaretu neodpustí, by si totiž mohla rozmyslet, zda oblast vůbec navštíví.

O dovolenou má zájem rekordní počet Čechů. Více se dozvíte v následující reportáži (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.