Oblíbená dovolenková destinace chystá zákaz pro turisty. Jsou prý nebezpeční

Indonéský ostrov Bali plánuje zakázat turistům půjčování motorek. Podle nového zákona, který má začít platit ještě letos, by turisté mohli nově řídit pouze auta, uvedl guvernér Bali Wayan Koster.

Důvodem zákazu jsou časté nehody, které na motorkách způsobují právě turisté. Některé z nich byly dokonce smrtelné. "Jako turisté byste se měli chovat jako turisté a používat vozidla připravená cestovními kancelářemi. Místo toho, abyste se toulali na motorkách bez vhodného oblečení, bez přileb, porušovali přitom pravidla, a dokonce řídili bez řidičského průkazu," popsal guvernér zkušenost s turisty na ostrově pro deník The Guardian.

[chooze:article;value:488694]

​Motorky jsou na ostrově hodně oblíbené a používá je téměř každý. Turisté ale na nich často neumí jezdit, a dokonce někdy řídí opilí. Tamním obyvatelům už s jejich chováním na silnicích došla trpělivost.

Ke změně podle Kostera dochází právě teď kvůli tomu, že se na Bali po pandemii covidu-19 vrací turisté. Bali v roce 2019 přilákalo 6,2 milionu zahraničních návštěvníků a ekonomika ostrova se spoléhá na jejich výdaje. 

Podrobnosti o plánu zakázat turistům půjčování motorek zatím nebyly stanoveny. Podle úřadů jsou potřeba ještě další studie. V zemi totiž mimo jiné panují obavy z dopadu, který by zákaz mohl mít na odvětví cestovního ruchu, včetně půjčoven motorek, které pandemie těžce zasáhla.

V poslední době jsou mezi turisty hodně oblíbené také Kapverdy. Podívejte se, co vše tam uvidíte:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.