Oblíbená herečka (68) má malou holčičku. Otcem dítěte je její mrtvý syn

[chooze:gallery;value:31130]

Oblíbené španělské herečce Aně Obregónové je 68 let a jen málokdo čekal, že ve svém věku hodlá přivést na svět dítě. I proto bylo pro všechny její fanoušky velkým překvapením, když před týdnem oznámila, že má novorozenou dceru. Své právě narozené děťátko pojmenovala Ana Sandra, píše BBC.

Jenže tím série šoků nekončí. V rozhovoru s časopisem Hola totiž Obregónová prozradila, že otcem dítěte je její vlastní syn Aless. Ten je navíc již tři roky po smrti. V roce 2020 Alesse ve věku pouhých 27 let zabila rakovina.

[chooze:article;value:492505]

Skutečnost však není tak děsivá, jak by se mohlo zdát. Obregónová využila služeb náhradní matky, kterou má být Kubánka žijící ve Spojených státech. K oplodnění využila spermie, které Aless nechal zmrazit předtím, než začal svou chemoterapii.

Obregónová podle svých slov chtěla pouze splnit sen svého syna. "To bylo Alessovo poslední přání. Hrozně moc chtěl na tento svět přivést své vlastní dítě," řekla podle agentury AP herečka. Z biologického hlediska je tak Ana Sandra její vnučkou, legálně však je její dcerou, protože Obregónová dívenku adoptovala.

Okolnosti narození dcery jsou však ve Španělsku vysoce kontroverzní. V zemi totiž není náhradní mateřství povolené. "Je to forma násilí na ženách," prohlásila o této formě mateřství španělská ministryně pro rovnoprávnost Irene Monterová.

[chooze:article;value:498035]

Problematické je pro španělský zákon i samotné umělé oplodnění. I když je ve Španělsku možné použít k oplodnění sperma již zemřelého muže, bývá vyhrazeno výhradně pro partnerku zemřelého a pouze po dobu jednoho roku po úmrtí. Také kvůli tomu se na ni svezla vlna kritiky.

Herečka však bouře okolo narození Any Sandry považuje za přehnané a absurdní. Argumentuje tím, že náhradní mateřství je za hranicemi Španělska naprosto běžnou záležitostí. Zároveň také nevyloučila, že by Aně Sandře chtěla v budoucnosti pořídit sourozence.

Fanynka Metallicy porodila přímo na koncertě. Novorozence přišel navštívil i frontman kapely (5/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.