Oblíbená jachta princezny Diany měla nehodu. Po nárazu se potopila

Je to už více než 20 let, co se v roce 1997 stala jachta Cujo hlavním cílem novinářů po celém světě. Paparazzi na ní totiž tehdy zachytili jejího majitele Dodiho Fayeda s princeznou Dianou.

Neúnavní novináři pronásledovali Dianu, když před nimi prchala na moře, a tak jsou záběry z paluby jedny z posledních, které ji zachytily živou. Teď je ale konec i osudné jachtě. Loď totiž minulou sobotu narazila a podle deníku Daily Mail asi 35 kilometrů od pobřeží francouzské riviéry začala klesat ke dnu.

Do čeho plavidlo narazilo, není jasné. Záchranné složky na místo dorazily asi o 45 minut později. V té době už ale byla část lodi pod vodou a všech sedm pasažérů sedělo v záchranném člunu. Krátce nato už po lodi na hladině nebylo ani památky. Potopila se asi 2 500 metrů na mořské dno.

[chooze:article;value:495051]

​Podle britského deníku Times byla jachta postavena v Itálii v roce 1972 pro Johna von Neumanna, obchodníka, který zbohatl prodejem vozů značek Porsche a Volkswagen. Po von Neumannovi pak Cujo vlastnil syn obchodníka se zbraněmi Adnan Khashoggi, než loď skončila v rukou jeho bratrance Fayeda.

Po jeho smrti jachta chátrala a až v roce 2020 ji prodali v aukci. I tak ale nebyla příliš udržovaná a ani v době její poslední plavby nebyla v nejlepší kondici. Před potopením ji tak nezachránilo ani to, když kapitán zapnul čerpadla.

Lady Diana zemřela před 25 lety. Zavraždit ji údajně nechal princ Charles:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.