Oblíbený festival Pohoda skončil. Při bouřce spadl stan, zranil přes dvacet lidí

[chooze:gallery;value:36617]

​Festival zasáhla silná bouřka s větrem. Zasahují hasiči i záchranáři. Na místě jsou po pádu stanu SĽSP zranění, informoval deník SME. Pohodu v areálu trenčínského letiště, na které bylo pod širým nebem přes 30 tisíc návštěvníků, museli organizátoři nakonec předčasně ukončit, uvedl web tvnoviny.sk.

Bouře poškodila i stage a stan Aktualit. Vítr sfouknul i některé stany s občerstvením a poničil stanová městečka či mobilní záchody. Bouřka festival přerušila při koncertu Pražského výběru.

Organizátoři před bouřkou apelovali na lidi, aby si dávali pozor, zbavili se kovových předmětů, vypnuli si telefony a našli si bezpečný úkryt. Někteří návštěvníci se tak schovali ve stanech či autech, desítkám nabídli úkryt obyvatelé sousední vesnice, uvedl Denník N. Vítr odfoukl i zátarasy u východů.

Fakultní nemocnice v Trenčíně v prohlášení uvedla, že se při neštěstí zranilo 19 lidí lehce a 3 středně těžce. Nikdo však podle portálu tvnoviny.sk není v ohrožení života. Češi by mezi nimi být neměli.

[chooze:article;value:564510]

Organizátoři nejprve zrušili páteční program festivalu, který měl trvat do neděle. Po půlnoci oznámili, že akci zcela ruší. Kontrola staveb v celém areálu by podle odhadů zabrala 24 hodin, což znemožnilo pokračování programu. Přednost dostala bezpečnost návštěvníků.

Centrální část areálu s koncertními pódii je uzavřená. Zbytek včetně stanových městeček zůstává návštěvníkům k dispozici do sobotního poledne, parkoviště aut a karavanů pak do 16. hodiny. Těm, kteří se rozhodli zůstat přes noc, zajistili pořadatelé základní občerstvení.

Ještě před oficiálním ukončením festivalu začali lidé hromadně odjíždět. Organizátoři vyzvali, aby neblokovali přetížené silnice vozidlům hasičů a záchranářů. Město Trenčín otevřelo sportovní halu, kde mohli přenocovat ti, kteří při bouřce přišli o stany.

Policie začala událost vyšetřovat jako trestný čin obecného ohrožení.

Na hudebním festivalu v Jihlavě spadl stan. Zranilo se přes 30 lidí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.