Oblíbený herec chtěl zachránit kolegu a sám se vážně zranil. Musel na operaci

[chooze:gallery;value:36381]

​Oblíbený slovenský herec s českými kořeny má za sebou náročné období. V listopadu loňského roku se vážně zranil ve Svidníku, kde byl na zájezdu s divadlem. Po první části představení bylo potřeba rychle přestavět scénu na jevišti. "Šéf techniky zjistil, že na kulisách je něco špatně, že je tam závada a spěchal to opravit," prozradil pro Topky.sk Přemysl Boublík.

Když jeho kolega vylezl na žebřík, bylo jasné, že jedna z příček ho neudrží. Muž i se žebříček zřítil přímo na herce. "V té chvíli jsem zareagoval zcela instinktivně a otočil jsem se tváří k němu, abych ho zachytil. Pod jeho těžkou vahou jsem se ale neudržel na nohou a upadl jsem," vylíčil herec.

[chooze:article;value:561704]

​Po dopadu ucítil okamžitě obrovskou bolest v koleni, která neustupovala. "Koleno bylo ale na svém místě, tak jsem se snažil uklidnit a postavil jsem se. S kulháním jsem došel do šatny, kde jsem měl 20 minut na to, abych se vzpamatoval a mohl opět na jeviště," dodal Boublík. I přes silnou bolest představení odehrál až do konce. A o něco později ještě jedno.

Protože se bolest stupňovala, po návratu do Bratislavy vyhledal lékaře. Ortopéd tehdy řekl, že operace není nutná, ovšem bolest v koleni byla natolik silná, že se Boublík rozhodl zákrok přece jen absolvovat. "Po osmi měsících od úrazu jsem absolvoval plastiku vazu," podotkl herec. Schválně si zvolil termín na konci divadelní sezóny, aby měl čas vrátit se na divadelní prkna v pořádku a zdravý. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Premysl Boublík (@premyslboublik)

Operaci podstoupil ve čtvrtek. "Vím, že lidé zažívají mnohem horší věci, ale mě tato zkušenost posílila. Nelitovat se a makat  na sobě. Nakonec jsem si uvědomil, jak důležité je mí po svém boku někoho blízkého, kdo vás nade vše miluje. Je hodně věcí, které teď nedokážu sám dělat a Karin a můj syn Oliver, jejich dobrá srdce, jsou mi největší oporou," dodal herec.

Přemysl Boublík pochází z jihočeského Písku. Po rozvodu rodičů se s maminkou přestěhoval na Slovensko, kde vystudoval herectví na VŠMU. Zahrál v řadě slovenských a českých filmů a objevil se také v seriálech televize Nova Policie Hvar, Specialisté nebo Kriminálka Anděl.

Herečka má za sebou turbulentní život, teď ponese olympijskou pochodeň (6/2024):

   

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.