Oblíbený internetový obchod končí. Češi tam nakupují ve velkém

Internetový obchod CZC.cz, česká dvojka, jak se prezentoval v marketingových kampaních, vznikl v roce 1998 a oblíbili si ho mimo jiné technologičtí nadšenci, takzvaní geekové.

Později se obchod stal součástí jiného významného prodejce Mall Group, jenž i s CZC.cz v listopadu 2021 odkoupil obří polský e-shop Allegro. Přesto se dlouhou dobu z pohledu zákazníků nic neměnilo, jenže teď se zdá, že samostatné CZC.cz, jak jsme ho doposud znali, definitivně končí.

[chooze:article;value:560276]

​Přibližně koncem minulého roku jste si mohli všimnout podivných bannerů se sloganem "CZC a Allegro spojují síly, vyzkoušejte nové tržiště", připomíná web geekboy.cz.

"Budoucnost obchodu CZC.cz je tedy jasná. Podle našich anonymních zdrojů v blízké době, avšak není zcela jisté kdy, internetový obchod CZC.cz kompletně zanikne a zbude z něj jen malý stánek v moři inzerátů na Allegru," uvádí zmiňovaný server.

[chooze:article;value:552329]

​"Jeví se to jako jasná strategie Allegra, které všechny e-shopy, jež získalo, sjednocuje pod jednu značku Allegro.cz, a tím pádem automaticky potlačuje i samostatnou existenci značky CZC.cz," vysvětluje pro TN.cz Jan Vetyška, výkonný ředitel Asociace pro elektronickou komerci (APEK).

Podle tiskové zprávy Allegra však společnost pro CZC.cz vyvíjí nový e-shop. "Bude na naší sdílené platformě. Díky tomu mohou už nyní zákazníci nakupovat produkty dostupné na CZC.cz také prostřednictvím Allegra a využívat přitom známé prostředí CZC s Allegro benefity," informuje polský prodejce.

Vetyška trochu pochybuje, zda-li chystané změny internetové společnosti prospějí. "Jejich krok je zajímavý a jestli se vyplatilo potlačovat takto úspěšnou značku, jako bylo CZC.cz, ukáže čas," domnívá se.

Nároky zákazníků by podle něj však ohroženy být neměly. "Reklamace podle mě ohrožené nejsou, protože Allegro za CZC.cz převzalo všechny závazky,“ uvádí Vetyška. Na otázku, jak to bude s pobočkovou sítí původního e-shopu, společnost nereagovala.  

Obchodní řetězce nabízely falešné slevy. Nejvyšší pokuty dostal Albert (29/5/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.