Oblíbený prodejce kuchyní z Česka u sousedů končí. Zavře všechny obchody

Stránky prodejce kuchyní značky Oresi na Slovensku už zejí prázdnotou. Žádné nové kuchyně a další doplňky už tam nenajdete, jen krátké oznámení o tom, že společnost kvůli ekonomické situaci na Slovensku končí. Jako první o konci informoval slovenský portál index.sme.sk.

"Velmi nás tato situace mrzí a plně chápeme těžkosti, kterým mohou čelit naši zákazníci, hlavně ti, kteří už zaplatili zálohu na kupní cenu. Tyto zákazníky chceme ujistit, že o svoje kuchyně nepřišli. Společnost SITINA CZ, která je partnerem značky Oresi, přislíbila maximální podporu při dodávkách zboží našim zákazníkům včetně dopravy a montáže," uvedl jednatel společnosti Oresi Slovakia Ladislav Jelen.

​Jak vysvětlil jednatel české společnosti Oresi Jan Živný pro TN.cz, Oresi Slovakia byla jen odběratelem produktů pro Slovenskou republiku a jedná se o ekonomicky oddělené subjekty. Na Slovensku měla Oresi čtyři pobočky, v Česku jich je téměř sedm desítek.

"Jakkoli nemáme s touto situací na Slovensku nic společného a se slovenskými zákazníky nemáme žádný obchodní vztah, nechceme zklamat jejich důvěru ve značku Oresi. Proto na svoje náklady spolupracujeme na dodávkách kuchyní všem slovenským zákazníkům tak, aby všechny dodávky proběhly podle uzavřených smluv," ujistil Živný.

[chooze:article;value:558490]

​"Chceme také ujistit veřejnost, že Oresi s.r.o. působící v České republice je dlouhodobě ekonomicky stabilní a silnou společností, která pravidelně vykazuje kladný hospodářský výsledek. Situace našeho slovenského odběratele nás velice mrzí, avšak nemá žádný vliv na činnost naší společnosti a plnění našich závazků," dodal Živný. Uvedl také, že společnost letos plánuje rozšířit sortiment a na přelomu příštího roku otevřít novou a zatím největší pobočku v pražských Holešovicích.

Antimonopolní úřad schválil prodej české likérky Jan Becher, koupí ji polská firma. Podívejte se na únorovou reportáž TV Nova:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.