Oblíbený šperk princezny Diany jde do aukce. Křížek měla na řadě akcí

Princezna Diana vlastnila řadu krásných šperků, které vynášela na společenské akce. Ráda si je však k různým příležitostem i půjčovala. Jejím oblíbeným se stal křížek posázený drahokamy, který ji zdobil při nejedné události. Objevila se s ním například na charitativním plese v roce 1987.

Přívěsek vlastnil bývalý generální ředitel šperkařské firmy Asprey & Garrard Naim Attallah. Po jeho smrti jej zdědil jeho syn a nyní jde křížek do aukce.

[chooze:article;value:472390]

"Šperky vlastněné nebo nošené zesnulou princeznou Dianou se na trh dostanou jen velmi zřídka. Zvláště takový, jako je křížek, který je barevný, odvážný a velmi výrazný. Tento neobvyklý přívěsek je do jisté míry symbolem rostoucí sebejistoty princezny při výběru šatů a šperků v konkrétním okamžiku jejího života," citoval magazín Forbes Kristiana Spoffortha z aukční síně Sotheby´s v Londýně.

Aukční síň plánuje dražbu na 6. ledna. Odborníci očekávají, že by se šperk mohl prodat za opravdu slušnou sumu. Hovoří o zhruba 120 000 librách (přes tři miliony korun).

Princezna Diana navíc měla být jediným člověkem, který křížek kdy nosil. Vytvořil jej bývalý korunovační klenotník Garrard. "Je osázený diamanty, vyrobený ze zlata, stříbra a nechybí ani ametyst. Celková hmotnost diamantů je 5,25 karátů," řekl portálu Express klenotník Jordan Cullen.

Oblíbený šperk Diany:

25 let od úmrtí princezny Diany. Na co Harry s Williamem nikdy nezapomenou? (8/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.