Obnova Ukrajiny po vzoru Marshallova plánu. Stát bude 17 bilionů korun

Válka na Ukrajině způsobila materiální škody už za tři biliony korun. Obnova země bude ovšem mnohem nákladnější. Proto už teď západní politici vymýšlejí plán, jak co nejefektivněji zemi po válce postavit na nohy.

Inspiraci našli v Marshallově plánu. 40 % pomoci mají poskytnout Spojené státy, Evropská unie (EU) a Mezinárodní měnový fond. Dalších 40 % má Ukrajina získat formou půjček od těchto zemí. A posledních 20 % má být od soukromých investorů.

[chooze:article;value:492894]

Mezitím ukrajinští a mezinárodní vyšetřovatelé objevili finanční vazby mezi mučírnami na Ukrajině a Moskvou. Vyšetřovatelům pomáhali i svědci nebo přeživší. "Lidé byli mučeni, byli biti holemi do paží a nohou. Dokonce byli připojeni k bateriím a byli zabíjeni elektrickým proudem," popsal zacházení přeživší Igor.

Mučíren bylo několik desítek, a to zejména v oblastech Chersonu, Buči nebo v Kyjevské oblasti. "Tato zadržovací střediska jsou propojena, chovají se velmi podobným, ne-li identickým způsobem," vysvětlil vyšetřovatel Jordash.

Boje mezitím dál probíhají v okolí Bachmutu. Podle médií jsou už v centru města ruští wagnerovci. Ukrajinští obránci mají prý nedostatek munice na obranu a šíří se údajně mezi nimi neznámá viróza.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.