Obří nápor na horách. Kolabující dopravu musí řídit policie

Jedno auto za druhým. Tak vypadala situace v sobotu dopoledne na zasněžené horské silnici například v Krkonoších. Pravé zimní počasí totiž vylákalo nejen milovníky lyžování do českých hor. 

"Upozorňujeme řidiče, že parkoviště v horských střediscích jsou plná. Špindl, Pec, Pomezky..." informovala po desáté hodině dopolední na sociální síti X královéhradecká policie přímo z místa, kam vyslala své členy kvůli regulaci dopravy. "Dbejte jejich pokynů," vyzvala. 

Královéhradecké policisty v sobotu zaměstnali řidiči také v Orlických horách, například na Šerlichu. Tam opakovaně řeší zaplněné parkoviště a nerespektování dopravního značení. Řidiči tam pravidelně parkují na hlavní silnici, čímž zhoršují její průjezdnost. 

[chooze:article;value:529260]

​"Situace z minulého týdne se na Šerlichu opakuje. Vjezd je povolen jen projíždějícím řidičům, ostatní musí zaparkovat v Deštné v Orlických horách," zopakovala v sobotu dopoledne policie. 

Pravou zimní atmosféru na horách o tomto víkendu už v předchozích dnech předpovídal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Uvedl, že zejména v sobotu budou panovat ideální podmínky kombinující slunečné počasí, prachový sníh a zmrzlý podklad. 

"V neděli už bude oblačnosti od západu postupně trochu přibývat, ale stále budou převládat velmi dobré podmínky pro zimní sporty na našich horách," ujišťuje ČHMÚ. 

Více k podmínkám na horách se dozvíte v reportáži: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.