Obří požár haly na severu Moravy. Hasiči budou zasahovat i přes noc

[chooze:gallery;value:35057]

​Hasiči zasahovali od pondělního rána u rozsáhlého požáru haly ve Frenštátu pod Radhoštěm. "Vyhlásili jsme třetí stupeň poplachu," upřesnila pro TN.cz mluvčí moravskoslezských hasičů Kamila Langerová.

Oheň vypukl podle mluvčí v hale, která slouží jako myčka vratných obalů, a velmi rychle se rozšířil. "Hala je zcela zasažena plamenným hořením, byly zřízeny tři bojové úseky. Zasahuje 21 jak profesionálních, tak dobrovolných jednotek," napsali hasiči na síti X. Místní samospráva navíc vyzvala občany, aby nevětrali. Dým byl vidět z dálky několika kilometrů.

[chooze:article;value:545488]

Evakuovat se muselo 33 lidí. Při požáru se nikdo nezranil. ​"Oheň zasáhl halu v plném rozsahu, lokalizovat se ho podařilo v 11:50, hasební práce stále probíhají," upřesnila Langerová. Místní obyvatelé na sociálních sítích píší, že jde o požár společnosti Fides.

"Na místo byla povolaná také rekognoskační (průzkumná, pozn. red.) skupina záchranného hasičského sboru, protože plechová střecha haly se propadla dovnitř. Teď budou hasiči hledat skrytá ohniska požáru, která budou dohašovat," dodala odpoledne Langerová. 

Hasiči na místo požáru také přivolali pásové rypadlo. To jim slouží k odstraňování krytin a konstrukcí na spáleništi. "Jeho nasazení se předpokládá do dnešní 22. hodiny," uvedla večer Langerová.

Požár se hasičům daří dostat pod kontrolu. "Jednotky požární ochrany by se v průběu večera měly redukovat a stupeň požárního poplachu snížen na druhý. Hasební práce budou pokračovat i během noci," dodala Langerová. Příčiny požáru nejsou zatím známé, vyšetřovací práce mají začít v úterý.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.