Obří požár u Českých Budějovic. Hořela skládka pneumatik, škoda je 60 milionů

[chooze:gallery;value:32676]

​Okolo 14. hodiny už z haly stoupal jen hustý dým a hasiči začali s rozhrabáváním materiálu. "Rozptylové podmínky nám nahrávají a kouř stoupá do vyšších hladin, v obydlených oblastech tak nedochází ke zvyšování koncentrace škodlivin z kouřové vlečky," uvedli hasiči na twitteru.

V sedm hodin večer hasiči požár dohašovali ze dvou stran. Na místě se vystřídaly směny a v práci pokračovalo 14 jednotek s 16 cisternami. Hašení má pokračovat i přes noc a s velkou pravděpodobností i přes další den. 

Důvod požáru zatím není známý. Hasiči také občany ujistili, že ​na místě monitorují ovzduší kvůli nebezpečným zplodinám. "Zdraví škodlivé hodnoty jsme však nenaměřili," řekl dopoledne Malý. Stále ale platí doporučení hasičů nevětrat a nevystavovat se dýmu. 

Podle odhadů hasičů způsobil požár škody až za 60 milionů korun. Na místě ve čtvrtek dopoledne ještě zasahovaly dvě desítky cisteren. "Podařilo se nám ohraničit požár na skládku pneumatik pod otevřeným nebem v oblasti zhruba 100 krát 150 metrů. Žádné další budovy nejsou v ohrožení," informoval TN.cz mluvčí jihočeských hasičů Vratislav Malý. Podle hasičů se požár přestal šířit po deváté hodině ranní. 

[chooze:article;value:516055]

Požár firmy na recyklaci pneumatik u Borovan vypukl okolo druhé hodiny ráno. Po příjezdu na místo vyhlásili hasiči třetí stupeň požárního poplachu. Díky jejich zásahu se podařilo zachránit majetek v hodnotě 100 milionů korun uskladněný ve výrobní hale. Požár měl zničit halu s uskladněnými nakladači, drtiči a dalšími pneumatikami, uvedli hasiči na sociální síti. 

V této lokalitě jde už o druhý požár během posledních 48 hodin. Ve středu nad ránem museli hasiči zasahovat u požáru dvou skladových hal právě v Ledenicích. Proč začalo hořet, není zatím jasné. Tento požár podle předběžných odhadů způsobil škodu za 25 milionů. 

Podívejte se na další záběry z místa:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.