Obří požár ubytovny: Na místě je pět zraněných, záchranáři vyslali tři vrtulníky

[chooze:gallery;value:34412]

​Kvůli požáru ubytovny v Poděbradově ulici v Kralupech nad Vltavou ve středu odpoledne vyhlásili hasiči druhý stupeň požárního poplachu. Na místo vyrazili i záchranáři.

"Evakuujeme osoby, které se nacházejí uvnitř. Na místo míří také náš evakuační autobus pro zajištění tepelného komfortu evakuovaných," uvedli hasiči na síti X.

Hasiči museli prozkoumat všechny bytové jednotky, aby si byli jisti, že uvnitř nikdo nezůstal. "Prošli jsme všechny bytové jednotky, uvnitř se nikdo nenachází. Máme nahlášenou lokalizaci požáru. Nasazena byla přetlaková ventilace k odvětrání objektu, na místo míří jednotka předurčená na ochranu obyvatelstva pro komfort zasahujících i zasažených osob," doplnili.

[chooze:article;value:536301]

"Operační středisko na místo posílá čtyři záchranářské posádky, lékaře a LZS (Letecká záchranná služba, pozn. red.) Praha a LZS Hradec Králové," uvedla mluvčí záchranářů Monika Nováková. Později dodala, že zasahující jednotky na místě posílí i letečtí záchranáři z Ústí nad Labem.

"Všichni lidé jsou z budovy evakuováni. Aktuálně máme v péči pět pacientů. Všichni jsou při vědomí. Jednu pacientku budeme směřovat letecky do barokomory, druhý pacient bude převezen sanitkou také do barokomory. Traumaplán nebyl spuštěn," upřesnila Nováková ve 13:22.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.