Obří sloup kouře a vážně zranění. U Moskvy vybuchla továrna

[chooze:gallery;value:32759]

Silná rána a gigantický sloup šedivého kouře přerušily poklidné dopoledne v ruském městě Sergijev Posad. Krátce před jedenáctou hodinou tamního času tam explodovala jedna z budov v továrním areálu. Město se nachází jen asi 50 kilometrů od Moskvy.

Exploze zničila skladiště o rozloze zhruba 16 arů a zanechala po sobě požár na 50 metrech čtverečních. Obrovský sloupec šedého kouře sahal do výšky několika kilometrů a připomínal atomový hřib. Domům v okolí továrny výbuch vytloukl okna.

[chooze:article;value:516777]

Zraněno mělo při explozi být minimálně 31 lidí, z toho 19 skončilo v nemocnici. Tři lidé pak měli podle guvernéra Moskevské oblasti Andreje Vorobjova utrpět velmi vážná zranění, píše portál Meduza. Na místě pokračují záchranné práce.

Továrna, kde došlo k výbuchu, vyráběla optická zařízení. Ve svém areálu však měla také sklad pyrotechniky, který majitelům továrny nepatřil. Skladiště sloužilo firmě Piro-Ross, která v něm už od 90. let přechovávala pyrotechniku, uvádí portál Baza.

Ruští záchranáři tvrdí, že za výbuchem skladiště pyrotechniky nestojí drony, které v posledních dnech často útočí na města v nitru Ruska, zejména na Moskvu. Podle agentury TASS stojí za explozí lidský faktor.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.