Obří zásah proti islamistům. Německá policie prohledává domy

[chooze:gallery;value:33913]

​Německá policie ve čtvrtek ráno zasahuje v Berlíně, Dolním Sasku, Šlesvicku-Holštýnsku a v Severním Porýní-Vestfálsko. Prosazuje tak zákaz uvalený na hnutí Hamás a síť Samidún. V hlavním městě policisté prohledali 11 nemovitostí, jen tam je podle deníku Tagesspiegel od rána ve službě 350 policistů.

"Dnešní operace ukazuje, že proti teroristické, antisemitské a nehumánní ideologii zakázaných sdružení Hamas a Samidoun se bude i nadále důsledně zasahovat. Antisemitismus a podpora teroru nemají v Německu místo," řekla novinářům berlínská senátorka pro bezpečnost Iris Sprangerová.

[chooze:article;value:529285]

​Dalším místem razie je město Bochum v Severním Porýní-Vestfálsku. Podle deníku Bild tam policisté zasahují v klidné rezidenční čtvrti. Příslušníci speciální jednotky BFE v maskách vtrhli do obytného domu, kde žije příznivec Hamásu Ramy G. Měl podporovat teroristickou organizaci a na sociálních sítích podněcovat proti Izraeli.

Zákaz obou organizací

Spolkový úřad pro ochranu ústavy odhaduje, že Hamás má v Německu asi 450 členů, v Berlíně pak zhruba 100. Obvykle na sebe přitahují pozornost projevy sympatií tomuto hnutí a propagandou. Vybírají také peníze, které pak proudí přímo do hnutí.

[chooze:article;value:529274]

​Síť Samidún se podle deníku Tagesspiegel v Německu projevuje více urážlivěji, například na demonstracích a na sociálních sítích. Německé ministerstvo vnitra uvedlo, že Samidún je namířen proti myšlence mezinárodního porozumění, ohrožuje mírové soužití, obhajuje násilí pro politické cíle a oslavuje útok Hamásu ze 7. října. 

Činnost obou organizací je od 2. listopadu v Německu zcela zakázaná. Obě organizace od té doby nesmí provozovat žádnou aktivitu a jejich majetky jim německý stát zabaví. Kdo pro ně pracuje, tak se dopouští trestného činu.

EU nezvládla migraci, tvrdí europoslanci. Umožnila nárůst antisemitismu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.