Obří ztráty ruské armády na Ukrajině. Denně přijde o tisíc vojáků

Válka na Ukrajině se ani po 641 dnech od svého začátku neblíží ke konci. Ani přes fakt, že Rusko za posledních šest týdnů čelí nejkrvavějšími období od samého startu konfliktu. V listopadu průměrně za den zemřelo nebo bylo raněno 931 vojáků, jak uvedlo na sociální síti X britské ministerstvo obrany. 

Listopad tak předčil březen, který dosud držel titul měsíce s nejvyšším počtem ztrát ruských vojáků. Tehdy denně průměrně zemřelo nebo bylo raněno 776 vojáků. Tedy o 155 lidí méně. Ruské ztráty způsobil hlavně boj o město Avdijivka v Doněcké oblasti.

[chooze:article;value:530584]

Ukrajina se navíc těší podpoře západních států. Německo a Nizozemsko válkou zmítané zemi slíbily poskytnutí deseti miliard euro (243,2 miliardy korun). Ukrajinci by se navíc v brzké době mohli alespoň částečně připojit do NATO. "Všichni spojenci se však stále shodují, že plné členství je uprostřed války stále nemožné, i když cesty ke sblížení Ukrajiny a NATO pokračují," prohlásil podle deníku The Guardian generální tajemník Severoatlantické aliance Jens Stoltenberg.

Obrovská sněhová bouře zasáhla Krym:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.