Obrovský úspěch České filharmonie. V Londýně byla zvolena Orchestrem roku

"Tato cena má pro nás všechny zvláštní význam nejen proto, že vnímá orchestr jako živý a neustále se vyvíjející hudební organismus, ale také proto, že pochází od našeho celosvětového publika, právě těch lidí, kterých se chceme dotknout prostřednictvím naší hudební tvorby," uvedl prostřednictvím videovzkazu šéfdirigent a hudební ředitel České filharmonie Semjon Byčkov.

Ten se slavnostního ceremoniálu v Londýně osobně účastnit nemohl, protože se zotavuje po operaci zad. Za orchestr tak cenu převzal generální manažer a umělecký ředitel České filharmonie Robert Hanč.

"Vždy jsme doufali, že Rok české hudby 2024 bude pro orchestr výjimečným rokem, a turné po světě s českou hudbou byla pro všechny v České filharmonii privilegiem. Být časopisem Gramophone jmenován Orchestrem roku je třešničkou na dortu," řekl při té příležitost.

[chooze:article;value:576633]

Česká filharmonie u příležitosti Roku české hudby 2024 a dvoustého výročí narození Bedřicha Smetany letos vydala novou nahrávku Mé vlasti, písní Antonína Dvořáka, Bohuslava Martinů a Gideona Kleina nebo tří vrcholných symfonií a koncertních předeher Antonína Dvořáka.

Poslední letošní nahrávka České filharmonie vyjde v listopadu. Tou budou Dvořákovy Legendy a Slovanské rapsodie.

Vltavská filharmonie má mít novou budovu. Podívejte se na reportáž TV Nova (01/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.