Obviněného v kauze armádních zakázek chce státní zástupce poslat do vazby

Důvody pro vazbu jsou dva, a to koluzní a předstižný. Státní zástupce se tedy obává, že by dotyčný mohl ovlivňovat ostatní osoby spojené s případem, nebo dokonce opakovat trestnou činnost.

O samotné vazbě pak bude rozhodovat soud ve středu večer. Žalobce už v úterý uvedl, že v souvislosti s kauzou bylo obviněno celkem devět osob. Podle médií jde o tři firmy a šest fyzických osob, žádná z nich přitom není z armády ani ministerstva obrany. Mělo by jít o lidi z podnikatelského prostředí. Právě v armádních budovách přitom v úterý byli policisté z NCOZ.

[chooze:article;value:522977]

Podle všeho hledali písemnosti a jiné důkazy k údajné trestné činnosti, která se má týkat zakázek na servis mikrovlnné internetové sítě. Tendr za desítky milionů vypsalo ministerstvo pod vedením Lubomíra Metnara (za ANO), na což poukázala současná ministryně obrany Jana Černochová (ODS).

Metnar na sociální síti oponoval, že tou dobou byl ministrem pár týdnů, a zakázka šla navíc čistě po úřednické linii. Černochovou obvinil, že armádu politicky zneužívá. Ministryně mu vzkázala, že je zbytečně hysterický a vztahovačný.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.