Obyvatele Jablonce vyděsil muž se zbraní. Jeho slova policisty překvapila

28letý muž byl opilý a protože podle svých slov nemohl usnout, tak se vydal na procházku Jabloncem s airsoftovou maketou samopalu, kterou si dal pod bundu. Došel až do městské sportovní haly v Jablonci nad Nisou.

Tam se zastavil u nápojového automatu, kde se rozčiloval nad tím, že mu nechce vydat žádný nápoj. Toho si všiml tamní údržbář. Šel muže upozornit, že platbu provádí špatně a chtěl mu poradit. Jenomže v tu chvíli si všiml, že muži zpod bundy vykukuje střelná zbraň.

Opatrně se vzdálil a když muž opustil budovu, tak sportovní halu uzamkl a šel zavolat policii. 28letý muž pak na schodech zbraň vytáhl a začal mířit na různé cíle kolem sebe. Krátce na to zmizel. Když ho policisté vypátrali, zjistili, že měl airsoftovou zbraň MP5JG - tedy přesný klon jednoho z nejpoužívanějších samopalů na světě.

[chooze:article;value:557875]

​"Muž do policejního protokolu uvedl, že ho k jeho jednání motivovali někteří zpěváci z hudebních videoklipů, kteří se také procházejí se zbraněmi. Doslova uvedl, že chtěl 'bejt na veřejnosti hustej'," uvedla mluvčí policie Ivana Baláková. Muže policie už obvinila pro trestný čin výtržnictví, za který mu hrozí až dvouleté vězení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.