Od Bidena se začínají odvracet sponzoři, tlak na jeho odstoupení z voleb sílí

Biden plánoval příští týden vybírat peníze v Austinu, Denveru a Kalifornii, ale tyto plány byly alespoň prozatím odloženy, uvádí agentura Reuters s odkazem na své zdroje z Demokratické strany. Prezident měl ve středu pozitivní test na COVID-19, ale v pátek uvedl, že se příští týden ke kampani vrátí.

V souvislosti s otázkami, zda by měl Biden zůstat v čele kandidátky Demokratické strany, omezila řada velkých dárců přísun financí na jeho prezidentskou kampaň. Zdroje agentury Reuters uvádí, že se tak snaží využít svého finančního vlivu k tomu, aby Bidenovi naznačily, aby se své kandidatury vzdal.

[chooze:article;value:565477]

„Existuje mnoho dárců, kteří řekli, že na tuto kampaň už nedají ani cent. Otázkou je, zda se vrátí, pokud bude Biden ve své kandidatuře pokračovat,“ řekl jeden z hlavních sponzorů kampaně na východním pobřeží.

Podle dvou zdrojů obeznámených se shromažďováním financí na Bidenovu kampaň panoval předpoklad, že v červenci do pokladny přibude přibližně 50 milionů dolarů ve formě velkých darů. Do pátku se však podařilo získat sotva polovinu této částky.

V posledních dnech sílí tlak, aby Biden z kampaně odstoupil. K rostoucímu sboru zákonodárců, kteří vyzývají prezidenta Bidena, aby odstoupil z pozice stranického kandidáta, se podle stanice NBC News v pátek připojila více než desítka kongresových demokratů, čímž se celkový počet demokratů z Kapitolu, kteří chtějí v čele kandidátky někoho jiného, zvýšil na 35.

Někteří demokraté dokonce začali proti Bidenovi inzerovat. Skupina Pass the Torch, která chce, aby odstoupil, spustila televizní spot, v němž vystupují demokratičtí voliči z Pensylvánie, kteří ho vyzývají, aby „předal pochodeň“. Vysílat se bude ve Washingtonu a Rehobothu v Delaware, kde Biden často tráví dovolenou.

Zprávy o skomírajících přízpěvcích na Bidenovu kampaň se snažil mírnit její mluvčí Kevin Munoz, který uvedl, že fundraisingové akce budou pokračovat podle plánu. „Zdroje agentury Reuters jsou nesprávné a my se těšíme na robustní plán fundraisingu,“ uvedl v pátek Munoz.

Za 10 dní bude na Bidenově fundraisingové akci v domě havajského guvernéra Joshe Greena účinkovat David Letterman, který režíroval světoznámý pořad CBS "Late Show" po dobu 22 sezón, což je podle pozorovatelů pro Bidena znamení, že jeho kampaň pokračuje navzdory neustálým výzvám, aby se prezident z volebního klání v roce 2024 stáhl.

Biden je na tom s podporou čím dál hůř. Nevěří mu ani vlastní kongresmani (7/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.