Od premiéry S tebou mě baví svět uběhlo 40 let. Z šesti hlavních herců žijí už jen tři

[chooze:gallery;value:32597]

Herečka Jana Šulcová, která se nesmazatelně zapsala do srdcí diváků rolí Kateřiny v komedii S tebou mě baví svět, v pátek večer zemřela ve věku 76 let. Úmrtí oznámila na facebooku její dcera. "Právě do hvězdného nebe odešla úžasná žena a naše maminka Jana Šulcová," napsala Rozálie Víznerová.

Kateřina, kterou Šulcová ve filmu z roku 1983 ztvárnila, je jednou ze šesti hlavních postav filmu o třech manželských párech a jejich ratolestech. Společně se Šulcovou si roli matek zahrály i Eliška Balzerová v roli Dáši a Zdena Studenková v roli Gábiny. Rolí tří tatínků se ujali Július Satinský hrající Alberta, Václav Postránecký jako Michal a Pavel Nový v roli Pepy.

[chooze:article;value:515468]

Z této šestice jsou po pátečním úmrtí Šulcové naživu už pouze tři herci. Július Satinský zemřel v roce 2002 ve věku 61 let jen pár dní před Novým rokem. Zabila jej rakovina tlustého střeva. Vážnou nemoc však dlouho skrýval i přes utrpení, které mu působila.

Václav Postránecký, který po svém úspěchu v komedii století zazářil i v řadě dalších filmů jako Černí baroni, Bobule či Jak se krotí krokodýli nebo v seriálu Četnické humoresky, zemřel v květnu 2019. I jej zahubila zákeřná rakovina. Bylo mu 75 let.

Naproti tomu Eliška Balzerová (74 let), Zdena Studenková (69 let) a Pavel Nový (74 let) jsou stále naživu a hereckou kariéru rozhodně ještě nepověsili na hřebík. Studenková a Nový, kteří ztvárnili manžele Bednářovy, jsou navíc posledním manželským párem ze S tebou mě baví svět, který je kompletní. Partnerem Balzerové byl ve filmu Václav Postránecký.

Zemřela herečka Jana Šulcová. Hvězdě komedie S tebou mě baví svět bylo 76 let:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.