Od smrti Ivety Bartošové uplynulo 10 let. Připomene ji nový dokument i závěr série

[chooze:gallery;value:35702]

Iveta Bartošová – úspěšná zpěvačka s turbulentním životem. Před deseti lety se rozhodla ho z vlastní vůle ukončit. Produkce Voyo teď pro diváky připravuje dva projekty, které ho mapují.

Uzavře se životopisná série Iveta režiséra a scenáristy Michala Samira. Ta už ve dvou třídílných blocích pokryla téměř celou její kariéru a diváci je teď můžou sledovat i na TV Nova.

[chooze:article;value:502860]

"Vždycky jsem si myslel, že ze všech řad Ivety budou scénáře a příprava té třetí zdaleka nejjednodušší. V tomto období je vše dohledatelné, je tu nepřeberné množství videí, rozhovorů a záznamů," řekl Samir. Třetí část bude brzy dostupná na Voyo.

"Dotýkáme se totiž toho nejkřehčího a nejkomplikovanějšího období, kterým si člověk může projít," pokračoval. "Navíc většina veřejnosti má jasně ustanoveno, kdo je v tomto příběhu kladný, záporný a kdo za co může. I tentokrát ale přinášíme jiný úhel pohledu," uzavřel.

[chooze:article;value:550155]

U Ivety to ale neskončí. Na Voyo je dostupný dokument Málo mě znáš, který TV Nova odvysílá 5. května. Zaměřuje se na cestu sebevědomé, talentované a zpočátku nezkušené dívky z Frenštátu pod Radhoštěm do velkého světa.

"Mám za to, že ten nejzásadnější rozdíl nacházíme v tom, že příběh Ivety Bartošové dříve vyprávěl bulvár a především muži. My jej naopak převyprávíme zejména prostřednictvím žen anebo lidí, kteří nemají důvod na její tragédii parazitovat," přiblížil režisér Tomáš Klein.

A Bartošové se věnuje i pondělní Snídaně. Promluví v ní třeba kreativní producent Matěj Podzimek, který stojí právě za sérií Iveta, nebo hudební publicista Pavel Klusák, který vystupuje v Málo mě znáš.

Ohlasy na sérii Iveta: Pro rodinu Bartošové bylo těžké některé věci sledovat, říká režisér Samir (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.