Moderní bydlení

Odboráře čeká jednání s Rakušanem. Když se nedohodnou, budou protestovat

Za ministrem vnitra se naposledy vydala početná delegace odborářů z několika svazů 22. srpna. Příliš nadšeně ale neodcházeli. V pondělí se má schůzka opakovat a odboráři doufají v lepší výsledek.

"My chceme to, co ministr slíbil. Ministr rok a půl slibuje, že příslušníkům bezpečnostních sborů přidá deset procent," řekl předseda Unie bezpečnostních složek Aleš Lehký.

Pak ale Rakušan mluvil o pěti procentech. Sami odboráři říkají, že jsou připraveni ke kompromisu. "Určitě je to o dohodě. Ale musí to být férové," zdůraznil Lehký.

[chooze:article;value:579149]

Příslušníci bezpečnostních složek nemohou ze zákona stávkovat. Pokud ale nedosáhnou svého, chtějí alespoň protestovat. "Já se obávám, že pokud by ty vize nebyly naplněny, tak že by to ti policisté a ti hasiči šli ministrovi pod okna vysvětlit," připustil Lehký.

O protestech se hlasitě mluvilo už na konci léta, Rakušanovi se ale tehdy podařilo odboráře přesvědčit k dalším jednáním. Mezi jednotlivými organizacemi kvůli tomu vznikly neshody, a padala dokonce i trestní oznámení.

Na tiskovou konferenci po jednání se můžete podívat zde:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.