Odchod Postlerové nikdo nečekal: Divadlo na Vinohradech ruší představení

[chooze:gallery;value:35788]

Zpráva o smrti Simony Postlerové přišla jako blesk z čistého nebe. Divadlo na Vinohradech teď stojí před zásadní otázkou, co bude dál. Postlerová měla totiž například toto úterý na jevišti ztvárnit hlavní roli v představení Český román, kde propůjčovala podobu Olze Scheinpflugové. "Jako Olga nemá alternaci," informovala TN.cz mluvčí Divadla na Vinohradech Zuzana Paulusová.

Teď je jasné, že v nejbližší době bude muset divadlo hned několik představení zrušit, stejně jako zmíněný Český román. "Představení určitě nebude, do úterý se hlavní roli určitě nikdo nenaučí. To se asi dá pochopit," dodala mluvčí.

[chooze:article;value:554124]

Otazníky však visí i nad dalšími inscenacemi. Představení Motýl na anténě – Audience se mělo hrát v pondělí 13. května, Bach & synové ve čtvrtek 16. května, přičemž ani v jedné z her neměla Postlerová zastoupení. "My to budeme nějak řešit, budeme k tomu přistupovat komplexně, protože paní Simona měla role ve spoustě představení," vysvětlila Paulusová.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Sabina Rojková (@sabinarojkova)

"Jakmile budeme vědět, co bude dál, budeme všechny informovat. Je to čerstvé a teprve se to řeší. Potřebujeme ještě chvíli času, aby se vedení divadla dohodlo, jakým způsobem bude postupovat," ozřejmila mluvčí vinohradské scény. Na působení Postlerové v divadle vzpomínají všichni s láskou.

[chooze:article;value:554039]

S herečkou se rozloučily její kolegyně Dagmar Havlová, ale i mladší Sabina Rojková, která se vedle ní objevovala jako mladší verze Olgy Scheinpflugové. "V úterý jsme si spolu měly zase zahrát. Přes deset let kolegyně, moje velká opora v začátcích, nesmírně si toho vážím. Silná žena a obrovská osobnost. Simonka," vzdala hold své kolegyni Rojková.

Zemřela herečka Divadla na Vinohradech Simona Postlerová (5/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.