Odešla další legenda. Zemřel Karel Hábl, herec z mnoha českých filmových klasik

Smutnou zprávu oznámila Háblova přítelkyně Jana Sikorová. "Kája zemřel náhle a nečekaně v pátek 2. 2. 2024 ve 20:00 obklopen láskou. Měli jsme plány, stále jsme se na něco těšili. Bolí to moc," uvedla na facebookovém profilu herce.

Jeho smrt tvrdě zasáhla také fanoušky a kolegy. "Upřímnou soustrast," napsala na sociální síti herečka Eva Decastelo. "Zemřel můj kamarád Karel Hábl. Odpočívej v pokoji, Kájo," přidal se Háblův přítel a zpěvák Karel Bláha.

Rodák z Pelhřimova se narodil v roce 1936 a vystudoval DAMU. Fanoušci se s ním mohli potkávat nejen na divadelních prknech. Uplatnil se rovněž v dabingu a zazářil v řadě českých filmů a seriálů. Objevil se ale i v zahraničních snímcích.

[chooze:article;value:540059]

Za svůj život tak ztvárnil značné množství rolí. Zahrál si například v českých klasikách, jako je snímek Křtiny, Holka na zabití nebo Zítra ráno vstanu a opařím se čajem. Lidé ho mohli vidět i v oblíbené pohádce Honza málem králem nebo filmu režiséra Miloše Formana Amadeus.

Natočil také několik dílů seriálu Pan Tau, zahrál si i v Návštěvnících nebo F. L. Věkovi. Epizodní roli dostal například ve Zdivočelé zemi či Četnických humoreskách.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.