Odhalili Putinův tajný plán. Usiloval o zničení celého světa, tvrdí organizace

Není žádným tajemstvím, že Rusové od začátku války odvezli z Ukrajiny nemalé množství cizího majetku. Na sociálních sítích se sami chlubili fotkami s věcmi, které odvezli z ukrajinských domovů. Rabovali nejen domy, ale i muzea či obchody.

Podle lidskoprávní organizace Global Rights Compilance se ale dopustili i mnohem rozsáhlejších krádeží. Tamní farmáři totiž hlásí, že jim Rusové v okupovaných oblastech sebrali veškerou úrodu. Údajně měli vyplenit obilí v hodnotě přesahující v přepočtu asi 27 miliard korun.

"Fakta mluví sama za sebe. Jak postupovali ve své invazi na ukrajinské území, ruské a přidružené síly systematicky zabíraly obilná pole, vybavení a dopravní infrastrukturu na silnici, železnici a moři," popsala členka organizace Naomi Prodeauová, kterou citoval deník Kyiv Independent.

[chooze:article;value:528831]

​Rusové tím údajně chtěli nechat Ukrajince vyhladovět a vytvořit nestabilitu na globálních potravinových trzích. Ukrajina byla totiž před invazí jedním z největších vývozců obilí ve světě. Do Česka se dovážela hlavně pšenice, ječmen, žito a kukuřice.

"Takovým chováním drží Rusové jako rukojmí nejen Ukrajince, ale i lidi po celém světě, kteří na toto obilí spoléhají jako na zítřejší jídlo," dodala Prodeauová. Ukrajina je navíc velkým dodavatelem obilí i do rozvojových zemí. Vážné problémy by tak situace mohla způsobit například několika africkým zemím.

Se svým plánem měli Rusové začít už pár dní po invazi. Tamní farmáři popsali, že z jejich farem mířilo pravidelně několik konvojů vozidel, které převážely obilí na Krym. Podle GPS v ukradených kamionech pak z Krymu pokračovaly do Ruska.

Putinův dvojník se sám prozradil. Dostala ho otázka od malého dítěte:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.