Odmítnutím testu na alkohol neskončila. Dáda měla dělat problémy i po nehodě

[chooze:gallery;value:28618]

​Nejpozději koncem června by mělo být jasné, zda Dáda Patrasová půjde k soudu. Svým luxusním vozem 23. května 2022 nabourala do zaparkovaného auta a vzápětí ještě najela do betonové zábrany. To všechno jen pár metrů od její vily na pražských Vinohradech.

Dechovou zkoušku odmítla a policistům ani nedala řidičák. Tvrdila, že ho u sebe nemá. Tím to ale neskončilo. "Vyšetřování v této věci zdržela nespolupráce obviněné osoby a komplikovanější důkazní situace, která si vyžádala shromáždění většího množství důkazů, výslech většího množství svědků a zpracovávání znaleckých posudků," řekl TN.cz státní zástupce Richard Houdek.

Dády jsme se zeptali na její pohled, na otázku však do vydání článku nereagovala.

[chooze:article;value:505876]

Policie incident šetřila jako trestný čin. "Pokud bude po skončení přípravného řízení státním zástupcem podána obžaloba k soudu, bude státní zástupce navrhovat uznání obviněné osoby vinou a uložení přiměřeného trestu. O vině a trestu však rozhoduje soud," doplnil Houdek.

Patrasovou pár hodin po nehodě zachytili paparazzi, jak se potácí okolními ulicemi. Při přecházení mimo přechod ji málem srazil autobus a potom se na několik minut "rozvalila" na chodníku.

Někdejší královna dětských srdcí už od začátku odmítá, že by nehodu zavinila sama. "V motoru byla poškozená nějaká součástka, bylo to neovladatelné," prohlásila.

[chooze:article;value:503748]

Jenomže to nebyl první karambol Patrasové za volantem. V prosinci 2018 bourala také nedaleko svého domova. Shodou okolností díky ní policie zadržela mezinárodně hledaného Ukrajince, který seděl v autě, do nějž narazila. Test na alkohol tehdy neodmítla a nadýchala 2,5 promile. Odešla se zákazem řízení na rok a půl a pokutou 150 tisíc korun.

Nehodu Patrasové vyšetřují jako trestný čin. Dáda nejspíš skončí před soudem (10/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.