Odplata za útok na velitelství. Rusové už druhý den ostřelují Oděskou oblast

Dvě hodiny trval dronový nálet na Oděsu, při kterém se ukrajinské obraně podařilo sestřelit 26 strojů íránského původu. Zásah ale dostal přístav Reni na hranicích s Rumunskem.

Ostřelování Oděské oblasti pokračuje druhý den. Rusové se tak zřejmě mstí za páteční ukrajinský útok na ruské velitelství v Sevastopolu. Ukrajinci tam zasáhli budovu černomořské flotily, ve které zrovna probíhala schůzka nejvyšších důstojníků. Zneškodnit se prý Ukrajincům podařilo i admirála Viktora Sokolova.

[chooze:article;value:523805]

"Při raketovém útoku na velitelství ruské černomořské flotily zahynul její velitel admirál Viktor Sokolov a dalších 34 důstojníků. Dalších 105 osob bylo zraněno," informovaly speciální síly Ukrajiny.

Ukrajinci k útoku použili západní podzvukové rakety Storm Shadow a v budoucnu by prý měli získat i rakety ATACMS s doletem až 300 kilometrů. To americké tanky Abrams už jsou od pondělí na Ukrajině. "Ministr obrany mi dnes sdělil důležitou zprávu. První tanky americké výroby Abrams jsou na Ukrajině. Posílí naše akce proti okupantům. Bude to výrazná posila," uvedl prezident Volodymyr Zelenskyj.

Tanky by se mohly zapojit do ukrajinské protiofenzivy, která zejména na jižní frontě dosáhla v posledních dnech značných úspěchů. Ukrajincům se tam podařilo prolomit ruskou obranu a u obce Verbove už nasazují i západní těžkou techniku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.