Odpůrcům potratů se postavili do cesty anarchisté, neprojeli ani hasiči

[chooze:gallery;value:35413]

​Účastníci Pochodu pro život a zároveň odpůrci potratů v sobotu odpoledne mířili směrem od Hradčanského náměstí k Václaváku. Do cesty se jim však na mostě Legií postavili účastníci demonstrace svolané anarchisty.

Dva z nich se z mostu pověsili zavěšení na laně, které bylo napnuté napříč dopravní tepny v úrovni zábradlí. Kvůli tomu místem nemohli projet ani hasiči.

[chooze:article;value:487563]

​"Neprojeli jsme. Naše jednotka byla zablokována na cestě k zásahu na Malé Straně. Zablokovali ji účastníci protestů na mostě Legií. Jednotka musela zvolit náhradní trasu a cesta k případu se tak prodloužila o několik minut. Jednalo se o případ poškozené střechy domu, která hrozila pádem na chodník," informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Zátaras museli nakonec odstranit policisté. "Několik set osob cíleně blokovalo most Legií, čímž výrazně narušili trasu pochodu řádně oznámeného shromáždění, a opakovaně neuposlechli výzev policistů k uvolnění trasy," uvedl k záležitosti policejní mluvčí Richard Hrdina. Údaje osob podezřelých ze spáchání přestupku předala police správnímu orgánu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.