ODS by mě nejradši strčila na záchod, říká Šlachta. Boj o Sněmovnu nevylučuje

Robert Šlachta jako novopečený senátor hledá senátorský klub, ke kterému by se přidal. Jedná třeba s hnutím ANO. "Pozice, kdy je někdo nezařazený, je velmi složitá. Už jsem se dozvěděl, že zejména má nejoblíbenější strana ODS, která má vlastně nejsilnější klub a nominuje do jednotlivých výborů, by mě nejradši posadila někam na záchod, a ještě lépe tak o tři ulice dál, abych v tom Senátu vůbec nebyl. A snaží se mě úplně odstavit," okomentoval.

Zda tedy zůstane nezařazený, či jestli se přidá k některému z existujících klubů, bude podle Šlachty jasné do konce týdne. "Ale můžu vás ujistit, že ODS ani TOP 09 to nebude," dodal.

[chooze:article;value:578608]

Volební preference

Debata se stočila i k nadcházejícím volbám. V úterý zveřejnila agentura Median průzkum veřejného mínění. Přísahá dostala 4,5 procenta, Motoristé 3,5 procenta. Volební kvórum pro koalici dvou stran je 8 procent.

"Pro mě je to strašně důležité, protože hnutí se daří držet mezi těma velkýma hráčema. A ti velcí hráči, je to o velkých penězích, což Přísaha úplně nemá. Takže pro mě je to naprosto výsledek, který odpovídá. Byl bych rád za nějakých 7 až 8 procent," zhodnotil.

Indráková položila dotaz, zda by Šlachta mohl být i přes senátorský mandát opět tváří své strany ve volebním klání a jak to vypadá se spoluprací s Motoristy.

"To se ještě do konce roku rozhodneme, jestli budu tváří, která bude samozřejmě s Přísahou spjatá nebo na kandidátce. To je věc, kterou řešíme. Jsme připraveni a teď je to na Motoristech. Ti si musí udělat svůj sněm, budují si svoji strukturu. Potom si musíme říct, jestli to budeme společně dávat dohromady. Kdybych měl teď hodnotit šance, tak je to 50 na 50 a Přísaha je připravena," ujistil.

Jak to bude se Šlachtou na sněmovní kandidátce, zatím není jasné. Senátor říká, že je nutné vyhodnotit čísla, zda jeho osobnost táhne, či ne. "Musíme si říct, co je lepší pro to hnutí a pro to, aby to hnutí fungovalo. Táhl jsem teď hnutí tři roky, ale třeba se objeví nějaký zajíc z klobouku," řekl.

[chooze:article;value:576293]

Šlachta: Nečas je prázdná nádoba a zločinec

Rozhovor se stočil také na rozhovor expremiéra Petra Nečase pro Hospodářské noviny, tehdy v barvách ODS, který Šlachtu označila za blba, kterého mohou volit jen jemu podobní.

"Vemte si, že ten rozhovor byl hrozně dlouhý, a jestli se do titulku dostane jenom to, že Šlachta je blb, tak si myslím, že to je přesně to, co o sobě Petr Nečas ukazuje. Že je jen prázdná nádoba, která akorát duní a nic jiného," poukázal.

"Petr Nečas je pravomocně odsouzený zločinec. Měli by to vědět úplně všichni. Myslím, že je jediný expremiér ve střední Evropě, který je odsouzený za to, že lhal a je odsouzený za korupci," připomněl. Na celý díl pořadu Napřímo se podívejte pod titulkem článku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.