ODS vysílá do boje o Senát 16 kandidátů. Nebudou podlézat totalitě, slibuje Fiala

Do boje o křeslo v horní komoře parlamentu vyšlou občanští demokraté 16 kandidátů. Z toho 6 samostatně za ODS, 5 za koalici SPOLU a 5 v dalších koalicích. "Musíme dělat všechno pro to, aby Senát nadále byl silnou pojistkou demokracie, a toho dosáhneme jenom tehdy, že tam budou osobnosti, které nepodlézají totalitním agresivním režimům, které sdílejí hodnoty, které jsou pro svobodu a demokracii důležité," prohlásil premiér a předseda ODS Petr Fiala.

"Já jsem přesvědčen, že Občanská demokratická strana navrhuje velmi kvalitní kandidáty do týmu zvaný Senát," myslí si předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS).

Voličům podle Fialy ODS nabízí pestrou paletu kandidátů. Vedle zkušených senátorů jsou na kandidátce i nové tváře, které mohou podle něj přinést do horní komory novou energii. "Co je mým hlavním motivem, je právě spravovat zákony, které nám v kraji a v okrese Chomutov chybí. To jsou zákony v sociální oblasti, například revize sociálních dávek," řekl kandidát Jiří Kulhánek.

[chooze:article;value:569980]

​"Jedno ze stěžejních témat, které se ukazuje jako silnější a silnější téma, je otázka pitné vody a čištění odpadních vod. Samozřejmě zemědělství a vinařství jsou témata, které jsou velmi důležitá, ale pokud bych měl dát na něco akcent, tak je to voda," uvedl kandidát Rostislav Koštial.

Občanští demokraté do krajských voleb kandidují samostatně pouze v Jihočeském kraji, kde je lídrem kandidátky současný hejtman Martin Kuba. Naopak ve 4 krajích ze 13 kandidují v koalici SPOLU, tedy ODS, TOP 09 a KDU-ČSL.

Ve zbývajících se na koalicích domluvili s jinými stranami nebo pouze s částí současných vládních stran. Mezi lídry kandidátek patří například Edvard Kožušník v Libereckém kraji, na Vysočině současný hejtman Vítězslav Schrek nebo místopředseda poslanecké sněmovny Jan Skopeček.

Ten by se rád stal hejtmanem Středočeského kraje. "Dělám velmi intenzivni kontaktní kampaň, snažím se jezdit křížem krážem Středočeským krajem, potkávat se s lidmi, bavit se s nimi o tom, co je tíží, co si myslí, že by mohl Středočeský kraj dělat lépe," pronesl Skopeček.

Voliči půjdou k urnám už 20. a 21. září. Vybírat budou třetinu senátorů a své krajské zastupitele.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.