Odstupte, vyzval Okamura Babiše. Chce prosadit svého kandidáta

Tomio Okamura vyzývá Andreje Babiše, aby odstoupil z prezidentských voleb. Podle něj je pro většinu voličů nepřijatelný a šanci by měl dát kandidátovi SPD Jaroslavu Baštovi. V případě odstoupení by měl Babiš podpořit právě Baštu, řekl Bašta TN.cz.

"Cílem SPD je, abychom ukončili působení škodlivé vlády Petra Fialy. Jaroslav Bašta jako jediný z kandidátů řekl, že v případě zvolení by odvolal v souladu s článkem 62 Ústavy premiéra, a tím i vládu Petra Fialy," sdělil Okamura.

Bašta má navíc podle něj velkou šanci na zvolení ve druhém kole, a to právě v případě, že se jej Babiš neúčastní a podpoří Baštu. "Když se podíváme na šance kandidátů ve druhém kole, tak je z toho zcela zřejmé, že Andrej Babiš ve druhém kole nemá šanci. Protože podle všech dostupných průzkumů je pro téměř 70 % občanů Andrej Babiš absolutně nepřijatelným kandidátem," dodal Okamura.

[chooze:article;value:471220]

Stojí si za tím, že do druhého kola musí postoupit takový opoziční kandidát, který má šanci na vítězství. Dle interních průzkumů SPD by v případě, že by Bašta stanul ve druhém kole proti Petru Pavlovi, mírně nadpoloviční většina voličů pětikoalice raději nešla k volbám. "Menšina voličů by pak v uvozovkách se zatnutými zuby byla ochotna podpořit Jaroslava Baštu," uvedl předseda hnutí SPD.

Jeden z devíti kandidátů je poslanec a signatář Charty 77 Jaroslav Bašta:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.