Odvolací soud potvrdil podmínku pro Nečase. U soudu lhal, konstatoval

[chooze:gallery;value:30061]

​​Odvolací senát Městského soudu v Praze ve čtvrtek zmařil snahu expremiéra Petra Nečase zvrátit rozsudek v kauze jeho manželky a šéfky jeho kabinetu Jany Nečasové (dříve Nagyové), která měla zneužívat Vojenské zpravodajství pro své soukromé účely. Nečas měl v této kauze křivě vypovídat, za což si od Obvodního soudu pro Prahu 1 odnesl roční podmínku. Ta se nyní rozhodnutím městského soudu stává pravomocnou.

"Mohu potvrdit, že odvolání bylo zamítnuto jako nedůvodné," potvrdil pro TN.cz rozsudek mluvčí Městského soudu v Praze Adam Wenig. "Neměl jsem u soudu proti čemu se bránit. Soud prostě řekl, že Nečas u soudu lhal a tečka," okomentoval bývalý premiér rozsudek pro Novinky.cz.

[chooze:article;value:504037]

Nečas se stal prvním bývalým premiérem odsouzeným v trestní kauze. Původně mu za křivou výpověď hrozily až tři roky za mřížemi. Nakonec si od soudu odnesl roční podmínečný trest s dvouletým odkladem. Musí také zaplatit pokutu 100 tisíc korun.

Kauza kolem Vojenského zpravodajství vedla v roce 2013 k pádu Nečasovy vlády. Jana Nečasová v ní od soudu dostala tříletou podmínku. Tu ji ale letos v lednu prominul prezident Miloš Zeman.

Expremiér Nečas podle soudu křivě vypovídal. Dostal podmínku a pokutu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.