Odvoz odpadů v mnoha městech zdraží. Rodiny si připlatí stovky korun

O nepříjemném novoročním dárku se dozvěděli obyvatelé Humpolce. Odvoz odpadů se zdraží od 1. ledna o pět korun na osobu za měsíc. Ročně tak vyjde svoz odpadu jednoho obyvatele Humpolce na 840 korun.

Čtyřčlenná rodina si tak ročně připlatí 240 korun. Za zdražení mohou podle vedení Humpolce zvyšující se náklady na skládkování odpadů. A k podobným krokům přistupuje i řada dalších měst po celé republice. Třeba v České Lípě budou obyvatelé od Nového roku platit odpady po 14 letech, kdy měli jejich odvoz zdarma.

[chooze:article;value:528136]

"Očekáváme, že nás letos bude stát likvidace 60 milionů, příští rok 70 a v roce 2030, kdy už končí možnost skládkovat, možná i 120 milionů korun ročně," avizoval místostarosta České Lípy Jakub Mencl (Živá Lípa).

To třeba v Jihlavě zvednou poplatky za odpad jen podnikatelům a živnostníkům, a to o inflaci. Zdražovat se bude například i v Náchodě, jen tam stále ještě debatují o kolik. Naopak třeba v Teplicích lidé za odvoz odpadů neplatí a tamní vedení města se zavedením poplatků zatím nepočítá.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.