Ohavně zneužili slavného zpěváka. Žena kvůli podvodníkovi přišla o životní úspory

Tvář slavného českého zpěváka zneužil podvodník, který před nedávnem kontaktoval přes sociální sítě šedesátiletou ženu z Třince. Nejdříve si s ní začal dopisovat, aby si získal její důvěru.

Zpočátku vše vypadalo jako v pohádce. Falešný zpěvák se jí dvořil, a dokonce i vyznal lásku. Telefonátům se však vždy vyhýbal. A netrvalo ani dva týdny, než ji požádal o peníze. Údajně proto, aby mohl pracovat na svých písničkách.

[chooze:article;value:530404]

​Na účet v cizině tak důvěřivá žena zaslala zhruba 50 tisíc korun. "Část financí si dokonce půjčila. 'Zpěvák' měl dále ženě zaslat balík, který si ale nevyžádala, přesto byla upozorňována na nutnost poplatku celní správě," upřesnila mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Za kterého interpreta se podvodník vydával, policie odmítla sdělit. "Mohu jen říci, že se jednalo o velmi populárního zpěváka, zejména mezi mladou generací, který svými koncerty vyprodává největší haly v republice," prozradila Štětínská.

Policisté tak vyzývají k obezřetnosti. Radí, abyste se vždy přesvědčili, s kým právě komunikujete. Podvodníci se rádi vydávají i za známé osobnosti, ať už jde o zpěváky, herce, sportovce, nebo dokonce i politiky. "Zvažte, proč právě vás by si dotyčný, zpravidla dobře finančně zajištěný, vybral a oslovil o pomoc," upozornila Štětínská.

Podvodníci nabízeli falešné zlato. Majitelka obchodu je převezla:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.