Okamura mluvil ve Sněmovně téměř 11 hodin. Jsem robot, nespím, chlubil se

Po čtvrtečním vystoupení v dolní komoře Parlamentu se lídrovi SPD může říkat třeba český Fidel Castro. Tomio Okamura totiž překonal kubánského revolucionáře v délce projevu o čtyři hodiny – řečnit vydržel skoro půl dne v kuse. Zapálený kritik Fialovy vlády se rozhodl v rámci obstrukcí využít svoji superschopnost, tvrdí, že na rozdíl od ostatních smrtelníků nevyžaduje spánek. "Já skoro nespím, jsem takový robot," řekl o sobě Okamura.

Zato během jeho projevu klimbala půlka Sněmovny. Hned v první hodině to vypadalo, že mistr slova není úplně ve formě. Pak ale nabral nový vítr. "Mohu sundat sako? Tohle je znamení, že chci kávu," pokračoval. 

[chooze:article;value:537610]

​S kofeinem v žilách Okamura vytahuje několik knih a volně přechází od Platóna k Masarykovi. Tři hodiny mají poslanci za sebou a ještě netuší, že absurdní divadlo teprve začíná. "Máme za sebou pět stran, tak ještě sto," upozornil Okamura poslanecké kolegy.

Jeho monolog trval až do osmé večer a rekordman hned oznámil, že se tím zapsal do dějin. "Je to prý světový rekord," měl ze sebe radost lídr SPD. "Gratulace, pane Okamuro, skvělý výkon, vítejte v klubu," poslal zákonodárci videovzkaz jedlík-rekordman Jaroslav Němec. 

Český správce databanky rekordů ale optimismus brzdí, chce to prý ještě přidat do projevu pár kapitol. "Jistý pan Čermák komentoval zápas 23 hodin, takže je co dohánět," mírní Okamurovo nadšení Miroslav Marek z agentury Dobrý den.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.