Okamžiky hrůzy na palubě. Letadlo zasáhl blesk, následovalo tvrdé přistání

Dramatický let mají za sebou cestující, kteří se v neděli rozhodli vydat z amerického Bostonu do Říma. Airbus A330 společnosti Delta Airlines po necelé hodině letu zasáhl blesk a musel se otočit zpět, jak popsal web CBS News.

Nedlouho po startu tak "z opatrnosti" opět přistál na bostonském letišti, uvádí web ABC News. Dosednout měl "bezpečně a bez dalších problémů". "Bylo to velmi tvrdé přistání, čekaly tam hasičské vozy," popsala ale jedna z cestujících.

[chooze:article;value:550421]

"Z kol byla cítit spálená guma. Letadlo museli odtáhnout do hangáru, a proto jsme několik hodin nedostali svá zavazadla. Dlouhá noc, ale mohlo to být horší," dodala. Když blesk udeřil, slyšela prý "malé prasknutí".

"Snažíme se naše zákazníky co nejrychleji dopravit do cílové destinace a omlouváme se za zpoždění jejich cesty. Bezpečnost našich zákazníků zůstává pro společnost Delta nejdůležitější prioritou," uvedla Delta. Na palubě letu bylo 216 lidí včetně posádky.

[chooze:article;value:541860]

Podle amerického Národního úřadu pro počasí zasáhnou blesky osobní letadla jednou až dvakrát ročně. "Letadla jsou navržena tak, aby měla vodivé dráhy, které zachytí úder blesku a odvedou elektrický proud," popsal úřad.

Strašlivá cesta ze Španělska. Češi v červenci uvázli v zemi 36 hodin, letadlo neodletělo (7/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.