Olgu požírá neznámý parazit. Postupně přichází o tvář, lékaři si nevědí rady

Olga Müllerová bojuje s neznámým parazitem, který ji napadl zhruba před dvěma lety. Podle webu tvnoviny.sk se u ní první příznaky objevily v létě roku 2021, kdy jí zpod kůže na noze ven vylezl parazit. Léčba ale už od začátku nebyla nastavená správně, tvrdí Olžin partner Rudo.

Lékaři to považovali za hnisavou cystu. Později k nemoci začali přistupovat jako ke kožnímu defektu, Olžin stav se ale místo zlepšení stále zhoršoval. Začala jí odumírat tkáň na různých částech těla včetně obličeje. "Vyhrotilo se to až do současného kritického stadia," řekl Rudo, podle kterého Olga nemá už téměř polovinu obličeje.

[chooze:article;value:468694]

​To potvrzuje i fotografie, kterou na facebooku sdílela Olgy vnučka Nina, aby ukázala, jak vážný je ženin stav. "Léčba je dlouhodobá a finančně náročná. Musí absolvovat několik operací v zahraničí. Myslím, že fotky hovoří za vše. Budeme vděční za finanční pomoc," napsala Nina a v příspěvku zveřejnila číslo bankovního účtu.

​"Něco jí požírá živou tkáň, ale zatím se to nepodařilo diagnostikovat. Už to trvá skoro dva roky," doplnil Olžin další příbuzný Milan. Parazit ji podle něj mohl napadnout v zahraničí, navštívila v minulosti totiž Kubu, Zanzibar a Seychely.

Olgu vyšetřili v několika nemocnicích, kde dostala už několik transfúzí krve, prozradil její partner Rudo. Ztrácí totiž hemoglobin v důsledku odpadávání kusů tkáně. Rodina se obrátila i na zahraniční kliniky. Z Belgie dostala odpověď, že dokud není známá přesná diagnóza, nemohou jí pomoci.

"Umírá a vidím, že přichází o tkáň na tváři, ale nevzdáváme se," řekl Rudo. Léčba je ale nákladná, a Olga navíc už od jara není schopná pracovat. Proto se rodina rozhodla požádat veřejnost o finanční pomoc.

Loni se v Česku po více než dvou letech objevil nebezpečný parazit:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.