Oliver (12) na dovolené v Turecku vážně onemocněl. Cestovka nás odbyla, zuří matka

Oliver se na dovolené v tureckém městě Marmaris nakazil bakterií E. coli. V důsledku infekce mu dokonce otekla játra a musel strávit dva dny v nemocnici.

"E. coli může zabíjet. Naštěstí to nebylo tak zlé, ale bylo to dost vážné na to, aby mu udělali krevní testy, ultrazvuk a dali mu nitrožilně antibiotika. Ještě nikdy jsem nebyla tak šťastná, když jsem se po dovolené vrátila domů," popsala Lucy v rozhovoru pro deník Mirror.

Rozčarování z hotelu, ve kterém je cestovka ubytovala, přišlo už po příjezdu. Lucy uvedla, že všude byli opilí lidé, kteří kouřili. Její známí, kteří byli ubytovaní ve stejném hotelu, jí navíc řekli, že v jednom z hotelových bazénů plavaly výkaly.

[chooze:article;value:569948]

​Krátce nato, v polovině dovolené, se Oliverovi udělalo špatně. Lucy si nejdříve myslela, že se jedná o úpal. Podle Daily Star ale nepřestával zvracet a byl dehydratovaný. Lucy tak nechala zavolat hotelového lékaře, který chlapce zkontroloval a nařídil jeho převoz do nemocnice. Tam pak strávil dva dny.

Aby toho nebylo málo, Oliverovi se na oční bulvě udělal velký krvavý puchýř, což turečtí lékaři označili za "nežádoucí reakci na antibiotika a léky proti nemoci", které mu předepsali. Jinak ale byla Lucy s péčí v turecké nemocnici spokojená.

Po návratu z nemocnice prosila Lucy zaměstnance cestovní kanceláře TUI, aby je co nejdříve dopravili domů. Ti se ji však pokusili odbýt tím, že jí nabídli vrácení částky ve výši necelých 1 500 korun (za dovolenou přitom zaplatila v přepočtu téměř 45 tisíc korun).

[chooze:article;value:571501]

​Mluvila i s manažerkou hotelu pro vztahy s hosty. "Byla velmi defenzivní a sdělila mi standardní větu o tom, že vždy provádí kontrolu vody, teploty potravin, a tak můj syn 'rozhodně nebyl nemocný kvůli hotelu'," popsala Lucy. Se synem však hotel od příjezdu neopustili.

Po návratu domů do Velké Británie podala Lucy oficiální stížnost u společnosti TUI. Jelikož ta má na odpověď 28 dní, tak se jí zatím nikdo neozval. "Od té doby, co jsem jednala s TUI, jsem se nedočkala žádné omluvy, žádné otázky, jak se mému synovi daří, a téměř žádné komunikace," dodala.

Turecké město Marmaris:

Změnila se dovolená v noční můru? Právníci ve Snídani prozradili, jak problémy řešit:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.