Omyl prodavače tiketů přihrál Američanovi pohádkovou výhru v loterii

Jednou za pár týdnů si Michael Sopejstal vyrazí do své oblíbené restaurace u Michiganského jezera. Pokaždé si nezapomene koupit na benzínce los tamní loterie Lucky for Life, popsala CNN.

Nejinak tomu bylo v září. Chtěl si jako obvykle vsadit na deset losování za sebou, jenže prodavač mu omylem vytiskl tiket s deseti tipy na jedno losování. Pan Sopejskal mávl rukou, že si tiket za dvacet dolarů (zhruba 450 Kč) tedy vezme. Udělal dobře.

"Jednoho rána jsem si lístek zkontroloval a zjistil jsem, že jsem vyhrál 25 000 dolarů ročně na celý život,“ cituje šťastného výherce web michiganské loterie. “Okamžitě jsem začal přemýšlet o tom, co všechno bych mohl s penězi udělat a zda chci využít jednorázovou částku nebo možnost renty. Byl to úžasný pocit!"

[chooze:article;value:523194]

​Uhodnutá čísla 11, 15, 17, 24, 48 byla na předposledním řádku jeho tiketu, omyl prodavače mu vynesl v přepočtu přes téměř 560 tisíc korun ročně na dvacet let. Pokud by trefil ještě doplňkové číslo od jedné do 18, mohl si odnést hlavní výhru tisíc dolarů denně vyplácených do konce života.

Výherce si byl nedávno v centrále loterijní společnosti výhru vyzvednout. Rozhodl se v souladu s pravidly nechat si místo renty vyplatit jednorázově 390 tisíc dolarů (přes 8,7 milionu Kč). Něco hodlá utratit za cestování, zbytek chce uspořit.

Pravděpodobnost, že trefí pět čísel ze 48, byla jedna ku více než 1,8 milionům. Možnost, že prodejce udělá takovou chybu, se zřejmě vyčíslit nedá.

V loterii vyhrál jackpot také šťastlivec z Česka. S přihlášením nečekal (6/2019):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.