On-line i přes snahy o cenzuru. WhatsApp přišel s novou funkcí

Společnost Meta, pod kterou aplikace WhatsApp spadá, reagovala na značné množství snah o blokování internetu po celém světě, včetně těch v Íránu. Právě proto spustila novou funkci. Podle gigantu totiž omezování internetu "popírá lidská práva a odřízlo lidi od možnosti získat naléhavou pomoc", píše portál BBC.

Funkce umožní lidem zůstat on-line pomocí proxy serverů. Aktualizaci si uživatelé mohou nastavit přímo v aplikaci. Dostupná je jak pro systém Android, tak i pro iOS.

[chooze:article;value:473285]

"Stačí zadat název proxy serveru a použít jej k připojení k internetu," píše portál The Independent. Servery totiž fungují jako alternativní spojení mezi uživatelem a internetem v případě odstávek nebo výpadků.

Lidé se navíc nemusí obávat o své soukromí. "Připojení přes proxy servery má vysokou úroveň zabezpečení. Osobní zprávy budou stále chráněny šifrováním typu end-to-end," ujistila společnost.

Podle odborníků se jedná o důležitou funkci. "Lidem to umožní zůstat ve spojení, i když jejich přístup k internetu bude omezován," sdělil Juras Juršėnas ze společnosti pro sběr on-line dat.

Nevinně vypadající aplikace může zničit telefon. Více se dozvíte v následující reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.