On-line kurzy letí. Mnozí je upřednostňují před vysokoškolským studiem

Místo vysokoškolského titulu certifikát. Řešení, které dnes volí čím dál víc lidí. Například paní Tereza, která se rozhodla absolvovat IT kurz, díky kterému si chce najít flexibilnější, stabilnější a lépe placenou práci.

"Je mi 33 let a mám dítě, takže vysoká škola pro mě není volba. Je to on-line, nemusím řešit hlídání, můžu ho mít vedle sebe. Jsme tam každé pondělí a středu od 13:00 do 17:00 a je to celé on-line na tři měsíce," popsala paní Tereza.

"Lidé, kteří by se standardně vzdělávat nemohli, tak se vzdělávat mohou. Může to být člověk, který je dlouhodobě v Německu, či žena, která je na mateřské dovolené. Co se týče těch certifikací, tak tam jsme vyškolili minulý rok stovky lidí a očekáváme, že příští rok to bude dvojnásobné," okomentoval rektor vysoké školy Unicorn Jan Čadil.

[chooze:article;value:532316]

​Podle rektorů vysokých škol na vyšší kvalifikaci lidí tlačí trh práce. Zaměstnavatelé ji totiž čím dál častěji vyžadují a přihlížejí k odborným kurzům.

"Výhodou je časová flexibilita, pohodlí, můžou studovat odkudkoliv, stačí počítač nebo mobil. Z druhé strany myslím, že je škoda absence toho kolektivního 'ochytřování se', nepotkáte se s dalšími lidmi na kurzu," srovnal ředitel společnosti Vysoké školy Jiří Ziegler. Nejde ale jen o vysoké školy, které kurzy nabízejí. On-line kurzy dotované Úřadem práce meziročně hlásí nárůst o 100 %.

On-line vzdělávací kurzy nabízí i americká společnost Google. Ty by měly být alternativou k bakalářskému univerzitnímu programu. Místo několika let studia zaberou jen půl roku a uznává je mnoho významných firem.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.