ON-LINE: Volební místnosti se uzavřely. Sledujte sčítání prezidentských voleb na TN.cz a TV Nova

Češi už brzy budou znát jméno nového prezidenta, kterým bude buď generál ve výslužbě Petr Pavel, nebo expremiér Andrej Babiš (ANO). Ve 14 hodin se po celém Česku uzavřely volební místnosti a začíná sčítání hlasů. O výsledku by mělo být jasno kolem půl čtvrté odpoledne.

​​Oba prezidentští kandidáti zamířili do volebních místností už v pátek. V obci Černouček odvolil krátce po třetí hodině Petr Pavel. V pražských Průhonicích k volbám okolo čtvrté hodiny zamířil i Andrej Babiš. S oběma kandidáty přišly k volbám i jejich manželky.

[chooze:article;value:486903]

Svůj hlas v pátek dal i prezident Miloš Zeman, který tradičně odvolil v Lánech. Premiér Petr Fiala (ODS) k volební urně zamířil v Brně a předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) v Telči na Jihlavsku. K volbám přišla i neúspěšná kandidátka na prezidentku Danuše Nerudová či senátor a neúspěšný kandidát Pavel Fischer.

Volební účast v prvním dnu druhého kola byla vysoká. Pardubický kraj hlásil už okolo 17. hodiny 40procentní účast. V prvním kole účast za celý první den dosáhla 50 procent. Vyšší zájem o volby hlásil i Zlínský kraj.

[chooze:minuta;value:702271d8-4393-48bc-ad2e-7541114dcbe1]

Zájem o volby je velký. Politologové čekají rekordní účast:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.