ON-LINE: Zájem o volby je vysoký. Někde už odvolila pětina oprávněných občanů

Volební místnosti se v pátek otevřely ve 14 hodin a voliči do nich mohou dorazit až do 22 hodin. Šanci vhodit hlas do urny pak mají voliči ještě v sobotu od 8 do 14 hodin.

Zájem o volby je vysoký. Například v Karviné odvolilo do 16. hodiny 20 procent oprávněných voličů. Rekordní účast hlásí věznice ve Stráži pod Ralskem. Zúčastnilo se 71 procent vězňů.

Jako první z prezidentských kandidátů odvolil předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Do volební místnosti v Průhonicích přišel s rodinou. Do volební místnosti v Lánech dorazil i nynější prezident Miloš Zeman. Spoustu lidí pobavil senátor Marek Hilšer (nez.). Ten se se synem přetahoval o občanku. 

Marek Hilšer se ve volební místnosti přetahoval se synem o občanku:

[chooze:minuta;value:d93f7e20-80b9-4ff7-b800-712d6c8459ef]

Kandidáti vystoupili ve Snídani

Vysílání Snídaně začalo pět minut před šestou hodinou ráno a trvalo do půl deváté. Jeho součástí bylo podrobné představení všech osmi kandidátů na hlavu státu.

V reportáži TV Nova kandidáty divákům představila, shrnula program, se kterým do voleb vstupují. Na ulicích se reportéři ptali lidí, proč volbu každého konkrétního kandidáta zvažují či vylučují. Moderátor Martin Čermák také každého adepta na prezidentskou funkci vyzpovídal.

Součástí speciálního vysílání Snídaně byly i sestřihy dvou debat kandidátů, které TV Nova odvysílala ve čtvrtek. Celý záznam najdete v tomto článku.

Kandidáti ve Snídani vystoupili v pořadí určeném na základě průměrů výzkumu veřejného mínění za rozhodnou dobu.

Celé záznamy rozhovorů si můžete pustit zde: Karel DivišTomáš Zima, Jaroslav Bašta, Marek Hilšer, Pavel Fischer, Danuše Nerudová, Petr Pavel, Andrej Babiš.

[chooze:article;value:483844]

Kampaň postrádá politická témata, okomentoval odborník

Do následujícího vysílání TN Live s moderátorkou Veronikou Petruchovou přijal pozvání ředitel Masarykovy demokratické akademie Patrik Eichler. Ten se vyjádřil k televizním debatám kandidátů na prezidenta a také k jejich vystupování.

"Kandidáti se účastnili řady debat, zejména včetně dvou včerejších u vás, dostali se tedy do konfrontace a měli také příležitost mluvit o nějakých politických tématech. Jedna věc, která mě na té kampani znervózňovala a pořád znervózňuje, je, jak málo se věnovala politickým tématům. Andrej Babiš až o minulém víkendu, tedy printovou inzercí, která se teď postupně zvyšuje, teprve prezidentskou kampaň zahájil. Ne že by kampaň do té doby nevedl, je lídrem opozice a poslanec, má v podstatě permanentní politickou kampaň, ale tu prezidentskou, která není jen proti vládě, ale ukazuje jej i jako kandidáta na prezidenta, je v podstatě věcí až tohoto týdne," okomentoval Eichler.

Na celý rozhovor s Patrikem Eichlerem se můžete podívat zde:

Další volební zpravodajství na TV Nova

"Vrchol volebního vysílání TV Nova nastane 14. ledna, kdy ve 13:00 spustíme sledování volebních výsledků v mimořádném živém kontinuálním vysílání. Součástí bude prezentace samotných výsledků či rozhovory s exkluzivními hosty. Kolem páté hodiny odpolední bychom již měli vědět výsledky," popisuje šéfredaktor zpravodajství TV Nova Michal Kratochvíl. Nebude chybět ani kontinuální vysílání na TN Live, které bude moderovat Lukáš Richtár.

Pokud žádný z kandidátů nezíská nadpoloviční většinu hlasů, utkají se dva nejúspěšnější ve druhém kole za 14 dní (27. a 28. ledna).

Volební vysílání TV Nova

12. ledna První debata: 17:00, TV Nova
Druhá debata: 20:00, TV Nova
Průběžné komentáře a analýzy na TN Live
13. ledna Speciální Snídaně: 5:55, TV Nova
Mimořádné vysílání: 14:00, TV Nova
Průběžné komentáře a analýzy na TN Live
14. ledna Kontinuální vysílání: 13:00, TV Nova Průběžné komentáře a analýzy na TN Live
Debaty bude možné sledovat také na TN.cz, Voyo zde a zde, Nova.cz, Facebooku, Instagramu a na YouTube.
Vysílání předvolebních prezidentských debat na TN Live bude tlumočeno do znakového jazyka.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.