Ondřejovi se u jídla zastavilo srdce. Zachraňovala ho manželka s dětmi

Mohl to být konec jeho života. Naštěstí jeho rodina zareagovala rychle. Petra okamžitě běžela k telefonu, aby zavolala záchranku, operátorce řekla stručně všechny důležité informace.

"Musím říct, že toto jsou emočně velmi vypjaté okamžiky, ale my jsme profesionálové a musíme i v těchto situacích zachovat klid. Naopak je na nás, abychom uklidnili volajícího," řekla operátorka Milada Kožíková.

Potom ale následovaly kritické chvíle, kdy se bojovalo o Ondřejův život. "Poradila jsem, jak začít správně stlačovat hrudník. Pochopila jsem, že v masáži se střídá manželka pacienta a její patnáctiletý syn Lukáš. Jeho třináctiletý bratr Tomáš byl významnou psychickou oporou. Resuscitovali až do příjezdu naší posádky, byli naprosto skvělí,“ vzpomínala Kožíková.

Mezitím už na místo dorazil záchranný tým a v resuscitaci pokračoval. Na záchranu Ondřejova života bylo potřebí léků a přístrojů, i díky několika výbojům se podařilo jeho srdce znovu nahodit.

[chooze:article;value:551725]

​"Velkou zásluhu na záchraně pacienta má jeho rodina, paní Petra i Lukáš prováděli masáž kvalitně, patří jim obrovská pochvala. Tomáš byl zase obdivuhodný v tom, jak se snažil zachovat klid, přestože všichni museli mít obrovský strach. Pana Ondřeje jsme předali kolegům, kteří přiletěli vrtulníkem, ti jej již zajištěného transportovali k další péči do Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně,“ popsal lékař Jan Mičín, který byl se svou posádkou na místě.

Příběh má šťastný konec. Tento týden se na stanici záchranářů v Brně rodina sešla s operátorkou. "Jsem moc šťastná, že máme doma tatínka zdravého a bez následků, děkuji záchranářům i zdravotníkům v nemocnici a jsem pyšná na naše kluky, jak tuto těžkou situaci zvládli," prohlásila Petra.

Turbulence způsobily smrt Britského turisty. Úřady slibují důkladné prošetření (22/5/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.