Opilá babička urážela vnuka (13). Ten ji ubodal. Půjde do výchovného ústavu

Ve škole měl výborný prospěch a podle učitelů byl velmi chytrý a nadaný. Loni v únoru proto o to více všechny šokovala zpráva, že zabil svou babičku.

Chlapec tehdy svou opilou babičku doprovázel z rodinné oslavy domů. Žena ho pod vlivem alkoholu dlouho urážela a ponižovala, což vedlo k hádce. Ta vygradovala tím, že ji mladík napadl kuchyňským nožem a zasadil jí dvaačtyřicet bodných ran.

Teď skončil třináctiletý chlapec z Chebska před soudem. Přestože nemohl být kvůli nízkému věku potrestán, zvláštní soud pro mládež mu kvůli závažnosti jeho činu nařídil ústavní ochrannou výchovu.

[chooze:article;value:495544]

​Z posudků vyplývá, že chlapec sice prožívá pocit viny, ale je v podstatě přesvědčen, že babička si za to, co se stalo, svým chováním mohla sama. Necítí lítost nad zmařeným životem, cítí lítost hlavně nad svými zmařenými vyhlídkami do budoucna.

Podle soudních znalců není mladík primárně násilník a nemá zvýšený sklon k agresi. Odborníci ho popsali jako sebestředného, citlivého na nedostatek respektu a se sníženou schopností přijímat kritiku. Podle jejich vyjádření má ale šanci na nápravu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.