Opilá matka se toulala se synem Brnem. Dítě mělo na sobě v mrazu jen tričko

Do cizího auta nastoupila v úterý večer v Nádražní ulici v Brně 45letá žena se svým dítětem. "Řidička jí hned vysvětlila, že nepracuje pro žádnou taxislužbu a že došlo k omylu," informovala mluvčí městské policie Markéta Skřivánková.

Protože však bylo na první pohled jasné, že je žena opilá, upozornila šoférka strážníky. Ti následně dvojici našli na nedaleké tramvajové zastávce. Komunikace s hlídkou ale ženě dělala velké potíže, problémy měla i s koordinací pohybů.

[chooze:article;value:530534]

"Strážníci si hned všimli, že chlapec má na sobě v mrazivém počasí pouze tričko s dlouhým rukávem, obratem ho proto zabalili do jednorázové deky, kterou vozí pro tyto případy ve služebním autě," doplnila Skřivánková.

Následně se strážníci ujistili, že dotyčná nemá žádné zdravotní potíže. "Na otázku, jestli pila alkohol, odvětila, že měla víno, ale cítí se v pohodě. Hned nato nadýchala strážníkům 2,16 promile," sdělila mluvčí.

Žena dle hlídky nebyla schopná se postarat o dítě, strážníci proto přivolali policisty, kterým dvojici předali. "Podezřením z porušení zákona o sociálně-právní ochraně dětí se budou zabývat úředníci," uzavřela Skřivánková.

Alkoholiček je v Česku pořád víc. Další informace se dozvíte v následující reportáži (11/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.