Opilá řidička kličkovala po silnici s dítětem v sedačce. Hrozí jí rok vězení

Obyvatele Jablonce šokovalo auto, které po silnici kličkuje ze strany na stranu, přičemž se mu vyhýbala i některá protijedoucí vozidla. Kriminalistům bylo na první pohled jasné, že ten, kdo vůz řídí, nebude zřejmě ve formě. 

Policisté zapnuli majáky i sirénu, a když se jim konečně podařilo vůz zastavit, nestačili se divit. Za volantem totiž seděla zjevně opilá žena. Na zadní sedačce navíc měla roční miminko, které ani nepřipoutala. Alkohol matku přitom dítěte tak zmohl, že nebyla schopná vůz bezpečně zastavit a museli jí s tím pomoci policisté.

[chooze:article;value:523179]

​Policistka okamžitě oběhla vozidlo, otevřela dveře na straně spolujezdce a dítě chytila do náruče těsně předtím, než z autosedačky vypadlo. Opilá řidička měla problémy i s provedením dechové zkoušky. Policisté byli ale trpěliví. "V jejím dechu jsme po několika nevydařených pokusech nakonec naměřili hodnotu alkoholu 2,17 promile," sdělila mluvčí jabloneckých policistů Dagmar Sochorová. Takové množství alkoholu odborníci označují za těžkou opilost. Projevuje se zmateností, poruchami chápání, chůze i zraku či apatií. 

"Třiatřicetileté ženě jsme již sdělili podezření ze spáchání uvedeného trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky," doplnila policejní mluvčí. Soud za to ženu může poslat do vězení až na jeden rok. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.