Opilá žena přišla před měsícem o řidičák. Po litru vína teď vezla dvě děti

Policejní hlídka v Plumlově zastavila v pondělí ráno BMW, ve kterém 30letá žena vezla na zadních sedačkách své dvě nezletilé děti. "Ke kontrole předložila všechny potřebné doklady kromě řidičského průkazu, protože o ten přišla při kontrole, kterou prováděli policisté začátkem tohoto měsíce," informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Tehdy řidička nadýchala 1,55 a 1,70 promile. Policisté jí proto papíry sebrali. To ženu ale očividně neodradilo a za volant usedla znovu. A opět pod vlivem. "I tentokrát došlo na dechovou zkoušku, výsledky ale nezůstaly na nulových hodnotách, ale byly daleko vyšší. Na přístroji se po dvou opakovaných měřeních objevily hodnoty 2,55 a 2,61 promile," doplnila Zajícová.

[chooze:article;value:492217]

Žena nepopírala, že se posilnila alkoholem, a řekla, že v neděli v noci vypila litr vína. Policisté provedli také orientační test na drogy, ten byl negativní. Hlídka pak dotyčné zakázala další jízdu.

"Nezodpovědná žena je, stejně jako v předchozím řešeném případě, podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který hrozí dle trestního zákoníku peněžitý trest, zákaz činnosti nebo odnětí svobody až na jeden rok," uzavřela Zajícová.

Řidiče pod vlivem zachytila kamera. Hrozí jim zákaz řízení a rok za mřížemi:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.